Aanbod

Ontmoeting, creativiteit & ontplooien van talenten

Voor Beleidsmakers

Voor Onderzoek

Voor Bewonersinitiatieven

Ik denk graag mee over beleid, doe zelfstandig onderzoek en kan ook een brugfunctie vervullen tussen overheid en bewoners- kunstinitiatieven.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Voor Beleidsmakers

Kunst en de samenleving

Kunst en cultuur goed zijn voor de economie, vergroten het individueel geluk en welzijn, en fungeren als bindmiddel voor de samenleving.

  • Maar waar creëer je plekken waar kunst en creativiteit kunnen bloeien, juist nu de prijzen van vastgoed de pan uit rijzen?
  • En hoe meet je het maatschappelijk belang van deze plekken?
  • Hoe maak je hierop beleid?
  • Hoe ga je om met bewonersinitiatieven?
  • Hoe voorkom je dat groepen kunstenaars van hot naar haar worden gebonjourd, waardoor ze niet optimaal tot ontplooiing kunnen komen?

Het zijn vragen waar je mij voor uit m’n bed mag bellen. Ik heb jarenlang ervaring met dergelijke vraagstukken. Was nauw betrokken bij het tot stand komen van het Broedplaatsenbeleid in Amsterdam, en denk altijd in mogelijkheden.

Er was één vrouw die ondanks alles bleef geloven in De Meentwerf en zich er met volle overgave en bijna grenzeloos voor inzette: Lot Vermeer. Zij heeft een ongelofelijk groot doorzettingsvermogen aan de dag gelegd om elke fase te doorlopen en tot een goed einde te brengen.

Zij heeft o.a. de rollen van fondsenwerver, onderzoeker, aannemer, bouwvakker, projectleider, aanjager, uitvoerder, bouwheer, ontwerper, verbinder, marketingmanager, communicatiemedewerker en noem het maar op met verve en enthousiasme opgepakt.

Dankzij de inzet van Lot Vermeer is De Meentwerf daadwerkelijk tot stand gekomen. Het is een creatieve broedplaats in de Hilversumse Meent en is een stichting zonder winstoogmerk.

Uit de speech van Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes

Voor Onderzoek

Kunst van Samen Leven

De participatiesamenleving wint terrein. Steeds meer gemeenten experimenteren met buurtrechten als `Right to Challenge’ en Right to Bid’.

Hoe kunnen bewoners meer grip krijgen op hun leefomgeving?

En hoe `vang’ je de energie en de talenten uit de samenleving, zodat de mensen tot bloei komen, verantwoording nemen voor hun leefomgeving, en de sociale cohesie wordt bevorderd?

En voor stads- en projectontwikkeling: hoe bewaak je de menselijke maat?

Ik ondersteun graag bij dergelijke vraagstukken. En dat kan zijn o.a. deelonderzoek, interviewen bewoners, schrijven van verslagen, het redigeren van teksten.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

We hebben met veel doorzettingsvermogen een hoop bureaucratische procedures het hoofd moeten bieden. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een prachtig resultaat. De inbreng van Lot is vooral haar creativiteit, haar energie en haar rotsvaste geloof in de meerwaarde van de broedplaats voor de wijk geweest. Door haar vasthoudendheid is De Meentwerf geworden wat het nu is.

 Annette Wolthers, mede initiatiefnemer Meentwerf

Ik help je graag door het labyrint van regels, en trek desgewenst samen met je op om de plannen te realiseren.

Voor Bewonersinitiatieven

Let’s do it!

  • Heb je een goed idee voor je wijk of je stad, en weet je niet waar je moet beginnen met de realisatie?
  • Heb je hulp nodig bij een stappenplan  of projectplan?
  • Hoe bereik je de gemeente of de eigenaar?
  • Is mijn plan haalbaar?
  • Hoe vind ik financiering?

Ik help je graag door het labyrint van regels, en trek desgewenst samen met je op om de plannen te realiseren.

Lot is betrokken, en haar hart is even groot als haar daadkracht. Ze heeft altijd ruimte voor mensen, waar ze ook vandaan komen. Lot en haar werk op de Meentwerf hebben mij geholpen op een moment dat ik dat nodig had. Door Lot heb ik veel geleerd en veel mensen leren kennen. Mensen bij elkaar brengen, en iets moois voor elkaar boksen. Dat is the power of Lot! 

Michiel van Rooij, vrijwilliger Meentwerf

Contact

Neem gerust contact op om te ontdekken wat ik voor je kan doen.

06-40701000